Москва: Политичари САД некад чак користе тон пиљара који су покренули Други светски рат

02-11-2017 08:03:06 | | / vostok.rs |


Сведочења представника твитера и фејсбука и Гугла у конгресу су потврдили одсуство доказа мешања Москва у изборе у САД, написала је Амбасада Русије у САД на фејсбуку.

Дипломате су навеле да се „како се то често дешава у последње време у САД, прикривају непријатне чињенице уз помоћ увреда на наш рачун“. Између осталог, у Амбасади су указали на изјаву једног од сенатора који је назвао руководставо Русије фашистичким.

„Тако отворене провокације наносе штету и без тога комплексним руско-америчким односима. Некад чак користећи тон пиљара који су покренули Други светски рат, објашњавајући да се Русија није мешала у унутрашње стварима САД“, наводи се у коментарима.

У дипломатској мисији су изразили наду да ће у билатералним односима превладати „дух сарадње, укључујући и борбу“.

„Он је сада потребан за борбу против нове претње — међународног тероризма“, наводи се у саопштењу.

Раније су амерички медији оптужили Русију за подршку Доналду Трампу на изборима преко друштвених мрежа, али нису представили доказе. Друштвене мреже, укључујући фејсбук и твитер су се обавезале да сарађују са комитетом сената и представничким домом САД који воде истрагу о наводном „руском мешању" у изборе и „заверу Трампа са Русијом“.