Одбрана генерала Ратка Младића затражила одлагање изрицање пресуде

02-11-2017 08:27:02 | | / vostok.rs |


Одбрана генерала Ратка Младића затражила је од Хашког трибунала да одложи изрицање пресуде, које је заказано за 22. новембар. Они сматрају да пре тога треба да се објави сва медицинска документација о његовом здравственом стању и утврди да ли је Младић процесно способан да учествује у поступку, преносе Новости.

Младићеви браниоци су поново поднели и захтев да се дозволи србским лекарима да га прегледају и дају стручно мишљење о његовом здравственом стању и да им се достави целокупна медицинска документација.

Бранилац Бранко Лукић напомиње да већ десет месеци траже да се достави комплетна докуметација, јер се из снимака види да је претрпео низ можданих удара.

- Већи део смо добили, али не све. За тачну процену стања потребна је целокупна документација, а не ова у којој недостају поједине странице и снимци - рекао је Лукић. - Оно што нас забрињава јесу снимци главе који су му раније рађени и на којима лекари специјалисти виде да је имао неколико можданих удара, али у извештајима холандских лекара који прате те снимке, то не пише. Практично су сакрили те мождане ударе.

Генералу је у притвору здравље све лошије, а последице нелечених можданих удара су хронично висок крвни притисак, велики замор, краткотрајни губици памћења, болови у мишићима и глави...