Захарова: Забрана реклама РТ-а на Твитеру говори о зависности компаније од безбедносних структура САД

03-11-2017 10:11:25 | | фото: © РИА Новости / Григорий Сысоев/ vostok.rs |


Забрана реклама РТ и Спутњика на друштвеној мрежи Твитер говори о зависности те компаније од америчких безбедносних структура, изјавила је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

„Према нашем мишљењу, том забраном ’Твитер‘ показује своју комерцијалну инсолвентност и апсолутну зависност од воље америчког безбедносног естаблишмента који директно контролише процес одлучивања у тој компанији“, изјавила је Захарова.

„Позивамо све кориснике друштвених мрежа да извуку закључке узимајући у обзир ову ситуацију. Данас компанија ’Твитер‘ забрањује рекламу руским медијима, између осталих компанијама РТ и Спутњик, а сутра, водећи се променом политичке конјунктуре, за такозване непријатеље Америке могу бити проглашени медији и привредници који сарађују са Твитером, не само у нашој, већ и у било којој другој земљи“, додала је Захарова.

Раније су амерички медији оптужили Русију за подршку Доналду Трампу на изборима преко друштвених мрежа, али нису представили доказе. Друштвене мреже, укључујући Фејсбук и Твитер су се обавезале да сарађују са Комитетом Сената и Представничким домом САД који воде истрагу о наводном „руском мешању“ у изборе и „Трамповој завери са Русијом“.