Русија жели продуктивну сарадњу са западним колегама у борби против тероризма

03-11-2017 10:27:46 | | / vostok.rs |


Русија жели да успостави продуктивну сарадњу са западним колегама у борби против тероризма, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

„Желимо конструктивни дијалог, оперативну размену информација, консолидацију напора. Да пређемо са веома важних и неопходних резолуција на раван праксе“, рекла је Захарова.

Као пример спремности Русије за сарадњу, она је навела случај браће Царнајев, који су организовали терористички напад 15. априла 2013. године на Бостонском маратону. Захарова је подсетила да су годину дана пре терористичког напада обавештајне службе Русије упозориле амерички ФБИ „о сумњивим активностима Царнајевих на територији САД“.

„То вам је пример како Русија стварно покушава да успостави продуктивну сарадњу са нашим западним колегама о питањима противтероризма“, истакла је она.

„Добили смо занимљив одговор: Не брините, све је под контролом, није потребна никаква сарадња са руском страном, то су наши људи. То су рекли амерички партнери“, додала је Захарова.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут