Србија проводи антиукрајинску политику и пристаје на окупацију Крима - украјински посланик

03-11-2017 04:44:22 | | / vostok.rs |


Посланик Врховне раде Украјине Ирина Фриз је саопштила да је политички положај Србије условљен инструкцијама из Русије.

"Пошто не постоји разлог и предуслов за развој сукоба и неслагања између Украјине и Србије, политички став Београда може бити само због таквих упутстава из Кремља. Уверена сам да оптужбе српске стране према амбасадору Александровичу имају за циљ скретање пажње са сталне, де-факто, анти-украјинске позиције Београда, а коју он демонстрира у последње време", саопштила је Фризова.

Што се тиче саопштења министарства спољних послова Србије о ставу амбасадора Украјине Олександра Александровича,


2. августа Украјина је послала жалбу јер Србија прихвата децу са окупираних територија Украјине и Придњестровља у оквиру програма Међународне школе пријатељства "Наша Србија". Пројекат активно подржава руско политичко руководство. На видео снимцима ових догађаја виде се како деца из
окупираних територијадрже заставице самопрокламованих организација у својим рукама. Нажалост, србска влада још увек није објаснила признање симболике ДПР-а и ЛНР-а.

Званични Београд није започео процесуирање великог броја њених грађана који су учествовали у непријатељствима на страни окупатора - руских фракција на истоку Украјине за три године.

У 2016. години Србија је гласала против резолуције УН о злоупотреби људских права у анексираном Криму.

Ове и друге поновљене манифестације подршке Београда руској политици према Украјини, његовог прећутног пристанка на окупацију Крима и дела Донбаса, очигледни су примери проруске политике Србије.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут