Зигмар: Уништени односи Москве и Вашингтона представљају највећу претњу свету

05-11-2017 11:11:22 | | фото: REUTERS/Fabrizio Bensch/ vostok.rs |


Уништени односи Москве и Вашингтона представљају највећу претњу свету и само заједно ове две земље могу да зауставе ширење нуклеарног оружја, изјавио је немачки министар спољних послова Зигмар Габријел.

„Потпуно уништени односи између Сједињених Америчких Држава и Русије представљају највећу претњу миру на планети. Уколико Северна Кореја успе да добије нуклеарно оружје, многи други ће кренути њеним стопама. Само Сједињене Америчке Државе и Русија заједно могу да спрече даље ширење нуклеарног оружја. Ако се односи Вашингтона и Москве поново не обнове, наша деца ће одрастати у опасном, хаотичном свету испуњеном нуклеарним оружјем“, истакао је дипломата у интервјуу за „Билд ам зонтаг“.

Габријел је додао да амерички председник Доналд Трамп повећава трошкове на војну компоненту и смањује трошкове за сарадњу у циљу развоја. Тиме он ствара милионе нових избеглица, сматра немачки министар.

„Немачка би требало да постане сила мира, а не да јури за Трамповим плановима за наоружање, како то нажалост жели (немачка канцеларка) Ангела Меркел“, нагласио је Габријел.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут