Иран одбацио оптужбе саудијског престолонаследника

08-11-2017 12:17:52 | | фото: Kena Betancur/AFP/Getty Images/ vostok.rs |


Иран је одбацио оптужбе саудијског престолонаследника, принца Мухамеда бин Салмана, који тврди да је покренуо „директну војну агресију“ након што је противваздушна одбране Саудијске Арабије пресрела и уништила балистичку ракету коју је на Ријад испалила милиција Хута која контролише велике делове суседног Јемена.

Ирански министар иностраних послова Мухамед Џавад Зариф изјавио је у телефонском разговору са британским колегом Борисом Џонсоном да су „оптужбе саудијских званичника супротне реалности“, изјавио је портпарол британског Форин офиса, а пренео АФП.

Саудијски престолонаследник, принц Мухамед бин Салман, изјавио је да је то што Иран снабдева ракетама јеменску милицију акт „директне војне агресије“, који би могао да буде и „акт рата“, известили су данас државни медији те земље.

Његова изјава објављена је након што су снаге противваздушне одбране Саудијске Арабије пресреле и уништиле балистичку ракету коју је на Ријад испалила милиција Хута која контролише велике делове суседног Јемена.

Агенција подсећа да је Иран оптужбе Саудијске Арабије да је та држава крива за напад балистичком ракетом која је испаљена из Јемена на Ријад одбацио као „неодговорне и провокативне“.

Танјуг