Лавров: Није откривена ниједна чињеница о „руском трагу“ на председничким изборима у САД

08-11-2017 12:22:39 | | фото: © РИА Новости / Григорий Сысоев/ vostok.rs |


Није откривена ниједна чињеница о „руском трагу“ на председничким изборима у САД 2016. године, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

„Чињенице које су већ познате и установљене указују на то да у овим случајевима није пронађен ниједан руски траг. Постоје унутрашњи трагови, између осталог и унутар Демократске партије“, рекао је руски министар новинарима.

Лавров је додао да ће се у оквиру самита АПЕК-а од 10. до 11. новембра вероватно састати са америчким државним секретаром Рексом Тилерсоном.

„Вероватно ћемо разговарати већ током самита“, нагласио је Лавров.

Лавров је истакао да планира да са Тилерсоном разговара о билатералним односима који „захтевају озбиљне поправке“, као и о „Корејском полуострву, решењу сиријске кризе, Ираку, палестинско-израелском сукобу и Украјини“.

Руски министар је рекао и да је председник Русије Владимир Путин спреман да се састане са својим америчким колегом Доналдом Трампом „на маргинама“ самита АПЕК-а у Вијетнаму.

„Чули смо изјаве Доналда Трампа да планира да одржи такав састанак са председником Путином. Путин је на то спреман, и Американци то знају. Протоколарне службе су у контакту, а када се распореди лидера коначно разјасне, бићете обавештени о томе“, рекао је Лавров новинарима.