Мађарска почела са блокадом свих иницијатива Украјине у НАТО-у

08-11-2017 08:52:37 | | / vostok.rs |


Мађарска, позивајући се на принципе консензуса у НАТО-у, почела је процес блокаде свих иницијатива Украјине у Алијанси, саопштила је потпредседница Владе Украјине Ивана Климпуш Цинцадзе интернет магазину „Европска правда“.

„Украјина је забринута улимативним понашањем Мађарске због незадовољства закона о образовања. Сви наши покушаји вођења дијалога разбијају се о неспремност мађарске стране на дијалог“, рекла је министарка.

Она је додала да Букурешт користи принципе консензуса у НАТО-у и „блокира ефикасност развоја“ раније „планираних ствари“ између Украјине и Алијансе.

Управо зато, додала је потпредседница Владе, министар образовања и науке Лилије Грињевич 6. новембра хитно је посетио седиште НАТО-а.

Климпуш Цинцадзе је изјавила да је само Мађарска од свих држава које су забринуте новим украјинским законом о језику изабрала пут блокаде.

Мађарска је иницирала промене у пројекту декларације самита „Источног партнерства“, који ће се одржати 24. новембра у Бриселу због новог украјинског Закона о образовању, изјавила је потпредседница Владе Украјине Ивана Климпуш Цинцадзе интернет-магазину „Европска правда“.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут