РТ: У име слободе говора у САД-у - Симоњанова Шифу

09-11-2017 12:40:50 | | / vostok.rs |


Извор: Восток / РТ

Демократа и члан Представничког дома САД Адам Шиф је поставио питање да ли би требало да се канал РТ оглашава на друштвеним медијима као што су Твитер и Фејсбук. Као одговор Шифу, главни уредник РТ-а маргарита Симоњан, претпоставља да је то "у име слободе говора у САД-у".

„Конгресмени су се запитали да ли РТ-у треба да се забрани оглашавање - у име слободе говора у Америци“, саопштила је Симоњанова.

Саопштење Симоњанове је дошло као одговор на примедбе Адама Шифа, конгресмена и заменика председника одбора за обавештајне послове. Шиф је рекао да је то "тешко питање да ли РТ-у треба дозволити да се оглашава", говорећи о платформама на друштвеним мрежама као што су Фејсбук и Твитер. Рекао је и да су алгоритми настали како би "максимизирали приход од оглашавања, а који такође могу бити друштвено деструктивни".

"Постоји много питања која ће бити много тежа од овог. Према томе, не могу сада да одговорим на ваше питање какву би улогу требало да игра Конгрес, осим у случају регулисања политичког оглашавања, али мислим да има и много других одбора који би стварно требали обратити пажњу", рекао је Шиф.