Турчинов: Свака сарадња са Русијом биће сматрана као издаја државе

13-11-2017 08:02:42 | | фото: Reuters/ vostok.rs |


Изјава шефа Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Александра Турчинова да сваку сарадњу с Русијом треба гледати као државну издају представља фашизам и апсурд, јер су онда издајници домовине 15-20 милиона Украјинаца, рекао је први заменик председника Комитета Савета федерације за одбрану и безбедност Франц Клинцевич.

Турчинов је изјавио да ће свака сарадња с Русијом након усвајања нацрта закона о реинтеграцији Донбаса бити посматрана као издаја државе.

Парламент Украјине 6. октобра је потврдио нацрт закона о реинтеграцији Донбаса, у којем је Русија названа „агресором“.

„Мислим да је господина Турчинова потребно упутити у лудницу, и то под хитно. Или објавити за њим потерницу Интерпола. Ако би се следиле његове препоруке, најмање половина становника Украјине требало би да буде осуђена на најстрожу казну због сарадње у овој или оној мери с Русијом“, рекао је Клинцевич.

Он је нагласио да готово пет милиона Украјинаца ради у Русији, а заједно са члановима породице то је 15 до 20 милиона људи.

„Многи имају рођаке у Русији, готово сви Украјинци гледају руску телевизију, то је, вероватно, такође сарадња“, рекао је сенатор.

Клинцевич је навео да је Турчинов само одразио „у крајњој форми, доведеној до апсурда, оно о чему мисли цео врх садашњег кијевског режима“.

„То је фашизам у најгорем облику“, рекао је он.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут