Кијев тренутно проводи политику геноцида над сопственим народом

13-11-2017 09:10:40 | | фото: © РИА Новости / Рамиль Ситдиков/ vostok.rs |


Заменик председавајућег Одбора за одбрану Државне думе Русије Јуриј Швиткин је у разговору за РТ коментарисао изјаву секретара Националног савета за безбедност и одбрану Александра Турчинова да Русија, наводно, довлачи на украјинску границу трупе које намерава да маскира као мировне снаге.

„Ово је још једна глупост, провокација чији је циљ да осујети оне могуће споразуме који данас у оквиру Савета безбедности УН могу пратити различите предлоге, укључујући и Русију, о мировним снагама. Турчинов, мислим, предлаже стварање резонанце око ове теме која би била негативна према Русији. Морамо унапред учинити све што је у нашој моћи да спречимо да наша земља учествује у мировним снагама“, рекао је он.

Швиткин је додао да учешће Русије у саставу мисије УН представља проблем за режим у Кијеву.

„Они тренутно спроводе политику геноцида над сопственим народом. Наравно, мировни контингент Русије би их спречавао да остварују своје циљеве, међу којима је присиљавање народа на југоистоку Украјине да живи у складу са њиховим законима“, истакао је руски посланик.

Раније је секретар Савета за одбрану и безбедност Украјине Олександар Турчинов изјавио да Русија на граници са Украјином концентрише снаге, које намерава да „замасира“ као мировњаке УН.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут