Конгрес националног дијалога о Сирији треба да почне 2. децембра

18-11-2017 07:30:56 | | / vostok.rs |


Конгрес националног дијалога о Сирији у Сочију треба да почне 2. децембра, саопштио је представник опозиционог Сиријског демократског фронта Махмуд Мерији.

„Састанак треба да буде одржан 2. децембра, највероватније. Још нико није конкретно то потврдио и није објављен програм конференције. Припрема, контакти и преговори Министарства спољних послова Русије, опозиције и присталица сиријских власти су у току“, рекао је Мерији.

Раније су извори, упознати са ситуацијом, саопштили да би учесници Конгреса националног дијалога Сирије могли први пут да се окупе у Сочију од 2. до 4. децембра.

„Разматра се могућност окупљања од 2. до 4. децембра“, рекао је један од саговорника РИА Новости. Информацију је потврдио и други извор.

Одржавање Конгреса националног дијалога Сирије иницирао је председник Русије Владимир Путин.

Очекује се да на састанку буде образована уставна комисија и да буду усвојени завршни документи. На скуп су позвани представници свих етничких и конфесионалних група у Сирији, представници власти, опозиције, као и представници Уједињених нација, Црвеног крста и Светске здравствене организације.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут