Русија ће одговорити на супротстављање ЕУ „руским дезинформацијама и лажним вестима“

26-11-2017 10:17:13 | | фото:Совет Федерации/ vostok.rs |


Русија ће предузети дипломатске и политичке мере као одговор на издвајање средстава у Европском парламенту за радну групу ЕУ за информациону борбу, изјавио је за РИА Новости први заменик председавајућег Одбора за спољне послове Савета федерације.

„На то ћемо одговорити различитим корацима, како политичким тако и дипломатским. На напад ћемо одговорити нападом“, нагласио је сенатор.

Раније је лист „Гардијан“ објавио да ће Европски парламент издвојити буџет од више од милион евра годишње за радну групу ЕУ за информациону борбу против руских медија. „Гардијан“ је, позивајући се на изворе у Ист Страткому, саопштио да ће радна група први пут добити средства из буџета ЕУ. Финансирање у износу од 1,1 милион евра годишње укључено је у буџет ЕУ за 2018-2020.

Европски медији који раде у Русији потпашће под закон о медијима - страним агентима уколико руски медији буду под притиском у ЕУ, рекао је Џабаров.

„Европски медији у Русији такође би могли да буду погођени овим законом. Засад ће његова примена почети са америчким медијима, али ако Европљани пређу на исте акције према нашим медијима, попут Американаца, они ће добити исти одговор“, истакао је Џабаров.