Швиткин: САД треба да изврше темељнију медицинску контролу својих дипломата

30-11-2017 10:29:21 | | / vostok.rs |


Америчке власти треба мање да фантазирају, рекао је Јури Швиткин, заменик председника Одбора Државне думе Русије за одбрану, коментаришући оптужбе да је Русија учествовала у "звучним" нападима на америчке амбасаде.

„Сједињене Америчке Државе немају границу фантазије. Мислим да, уместо фантазирања, САД треба да изврше темељнију медицинску контролу својих дипломата када их шаљу у неку велику земљу, да не би било такве сумње“, изјавио је Швиткин за РИА Новости
.

У септембру је телевизија Си-Би-Ес саопштила да су се један запослени у Америчкој агенцији за међународни развој (УСАИД) и његова супруга, који су радили у Узбекистану, пожалили на симптоме сличне онима примећеним код дипломата који су били подвргнути „звучном нападу“ у Хавани. У вези са чињеницом да Русија одржава пријатељске односе са Кубом и Узбекистаном, извори Си-Би-Еса су решили да би Москва могла да има везе са нападима.

Стејт Департмент је у октобру саопштио да је више од двадесетак запослених у Амбасади САД на Куби подвргнуто „звучном нападу“ уз помоћ специјалних уређаја.