РТ: Идеја да је Флин могао тражити нешто од Русије или Путина је апсурдна - Кремљ

04-12-2017 01:39:37 | | фото: АFP/ vostok.rs |


Извор: Восток / РТ

Москва је саопштила да је "апсурдно" да су разговори између бившег саветника Доналда Трампа за националну безбедност Мајкла Флина и руског амбасадора у САД могли да утичу на одговор Русије на санкције САД.

"Флин није био у позицији да захтева ништа од Сергеја Ивановича Кисљака (бившег руског амбасадора у САД-у), а камоли очекивати да се неки захтеви преносе на Владимирa Путина - цела ствар је потпуно апсурдна", изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.


Као члан Трамповог транзиционог тима, након победе Трампа на председничким изборима прошлог новембра, Флин је признао да је лагао Еф-би-ај о природи његових контакта са руским дипломатом.


Америчка безбедносна служба је саопштила да је лагао када им је раније ове године рекао да он није тражио од Кисљака да се "уздржи од ескалације ситуације у одговору на санкције" усвојену од стране одлазеће администрације прошлог децембра, што укључује протеривање 35 дипломата.


На крају је Русија одложила свој одговор, али је Песков нагласио да је "одлуку донио сам Путин и да се то не може приписати било ком захтеву или препорукама".


"Које информације Путин добија од својих амбасадора не тиче се никога", рекао је Песков.

"Руски председник доноси све одлуке у основи независно, као што је већ више пута рекао, у националном интересу Русије, нагласио је Песков.