Матвијенкова: Ширење руско-србских веза одговара националним интересима двеју земаља

06-12-2017 09:25:28 | | фото: Фото: Сергей Кузнецов/РИА Новости/ vostok.rs |


„Конструктивна и надасве отворена размена мишљења по питањима од узајамног интереса потврдила је да ширење руско-србских веза у свим областима одговара националним интересима двеју земаља. Наш састанак је још једном показао обострано интересовање за развој вишесмерне и узајамно корисне сарадње између Русије и Србије, засноване на принципима братског пријатељства, поштовања и узимања у обзир интереса обе стране, и пружио прилику да зацртамо даље кораке ради интензивирања билатералних веза, укључујући и оне на међународној сцени.“, наводи се у писму председникаСавета Федерације Русије Валентине Матвијенко које је уручио амбасадор Александар Чепурин председнику Србије.

Амбасадор Чепурин је рекао да је посета председника Вучића Москви од највећег значаја за односе Србије и Русије и да ће допринети даљем јачању свестране сарадње двеју земаља.

Председник Вучић је рекао да ће састанак са председником Путином бити важан за разговоре о конкретним предлозима за унапређење политичког дијалога, као и економске, војно-техничке и сваке друге сарадње Републике Србије и Руске Федерације. Очекује се да ће двојица председника разговарати и о другим темама - од односа у региону до политичке и економске ситуације у свету. Председник Србије ће током посете Русији имати и разговоре са многим руским званичницима и привредницима.