Хојт Ји саопштио да је његов претећи и уцењивачки став званична политика САД

09-12-2017 12:58:10 | | фото: AP/ vostok.rs |


Заменик помоћника државног секретара САД Хојт Брајан поново коментарисао његову уцењивачку поруку коју је изрекао у Београду, да "Србија не може седети на све столице", те је нагласио да је то званичан став САД.

"Земље које желе да постану чланице Европске уније, НАТО-а или било које друге међународне организације, морају да убеде лидере и чланове тих организација да су заиста посвећене томе да им се придруже", рекао је Ји, а што подразумева по већ раније датим изјавама, између осталог и увођење санкција Русији.

„Мој савет било којој земљи би био да донесе стратешку одлуку да ли ће се придружити, то је суверено право сваке земље. А кад се одлука о придружењу донесе, да учине све што је могуће да убеди оне који треба да одлуче о томе да је спремна да задовољи све неопходне услове“, рекао је он, додајући да је све што је говорио у Београду јесте званичан став САД.

Подсетимо, овај америчким дипломата не штеди ни време нити бира место да саопшти претеће или уцењивачке поруке Србији.

Подсетимо, недавно је председнику Вучићу дирекнто саопштио да
"Имаш то да поштујеш - ако не поштујеш ти сам размисли о последицама", запретио је Јипредседнику Вучићу.

Недавно је понивио став САД не поштују територијални интегритет Србије казавши даОн је оценио да "нема сличности између проглашења независности Косова и референдума о независности Каталоније".

"Услови, историја, међународна заједница, оно што се догодило да би се створила жеља за независношћу, врло су различити", сматра Ји.

Недавно је саопштио и да "САД ј
ачају земље Балкана у борби против лошег утицаја Русије".

На низ његових претњи и уцена Србији огласио се и министар спољних послова Сергеј Лавров који је саопштио да је "притисак САД на Србију као на „Мајдану“ у Кијеву".