Путнички возови заобилазе Украјину

11-12-2017 01:35:25 | | фото: belnovosti.by/ vostok.rs |


Компанија „Руске железнице“ (РЖД) пребацила је све возове јужног правца на саобраћај дуж пруге Журавка-Милерово, која заобилази Украјину.

Министар саобраћаја Русије Максим Соколов изјавио је да су промене утицале на више од 60 путничких возова.

Руски возови са јужног правца, укључујући воз Москва—Адлер, били су раније принуђени да саобраћају кроз део Луганске области у Украјини.

Директор „Руских железница“ за путнички превоз Дмитриј Пегов најавио је раније да ће од 11. децембра 2017. године компанија потпуно превести путничке међународне возове на нову железничку секцију која заобилази Украјину.

Крајем септембра на железничкој прузи која заобилази Украјину почели су редовно да саобраћају теретни возови.

Нова пруга дужине 137 километара читавом дужином пролази кроз територију Русије (дуж Вороњешке и Ростовске области), што омогућава повећање капацитета линије и осигурава транспортну безбедност теретног и путничког саобраћаја.

Железничка пруга Журавка-Милерово постала је део железничке пруге велике брзине која повезује Централну Русију са црноморском обалом. Према пројекту, максимална брзина путничких возова износиће 140 километара на сат, а теретних — до 90 километара на сат. Оптерећеност саобраћаја у летњем периоду износиће до 190 возова дневно, од којих већину чине путнички возови.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут