Олимпијски комитет Русије подржано учешће спортиста у неутралном статусу

12-12-2017 11:12:38 | | / vostok.rs |


Председник Комисије спортиста Олимпијског комитета Русије Софија Велика саопштила је да је на заседању подржано учешће руских спортиста у неутралном статусу на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу 2018. године.

„Данас смо одржали састанак, разговарали о одлуци Међународног олимпијског комитета (МОК) о учешћу наших спортиста у неутралном статусу. Став спортиста: већина жели да учествује на Олимпијским играма“, истакла је Велика.

Она је изјавила да ће сваку одлуку спортиста они прихватити и поштовати.

„Комисија подржава мишљење оних спортиста који су одлучили или се одлуче да наступају у неутралном статусу и поштује одлуку оних који неће учествовати. Избор је потпуно индивидуалан. Тражимо од руског друштва да одлуку спортиста прихвати са разумевањем и поштовањем. Спортисти веома добро знају да неће бити заставе и грба земље, али ће они и даље представљати Русију“, рекла је Велика.

„Комисија је припремила изјаву спортиста у којој се говори о спремности за учешће на Олимпијским играма. Предаћемо је на разматрање олимпијској скупштини. Такође смо припремили позив председнику МОК-а Баху да преиспита одлуку међународне организације о учешћу без химне и заставе“, додала је она.

Коначна одлука о учешћу руских спортиста на играма у Пјонгчангу биће донета на олимпијској скупштини 12. децембра.