САД о међународном праву: Крим је Украјина, а Косово независно

14-12-2017 11:06:50 | | / vostok.rs |


Амерички амбасадор у Русији Џон Хантсман је одговарајући на питање о припадности Крима изјавио да је то полуострво територија Украјине.

„На ово питање може да одговори свако ко је упознат са међународним правом: Крим је Украјина. За побољшање руско-америчких односа обнављање територијалног интегритета Украјине је савршено неопходно“, рекао је Хантсман.

​Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је раније да питање Крима није предмет расправе.


Подсетимо, пре пет дана се по питању Крима и Косова огласила амбасада Русије у Канади као одговор
Одбору за спољну политику Представничког дома Конгреса САД, који је саопштио да је
Косово независно, а да је Крим Украјина.

На друштвеној мрежи "Твитер" Амбасада Русије је водила полемику са Одбором за спољну политику Представничког дома Конгреса САД о Космету.

Амбасада Русије у Канади је, реагујући на антирускa саопштења ратног злочинца и такозваног косовског председника Хашима Тачија током посете Отави, на Твитеру искористила прилику да све подсети да је Косово Србија.


Претходно су чланови Демократске партије у Одбору за спољну политику Представничког дома америчког Конгреса одговорили на Tвитеру да би "желели да искористе прилику да све подсете да је Косово независно, а да је Крим Украјина".



Уследио је још један одговор Амбасаде Русије која је Одбору, уз хаштаг #KosovoJeSrbija одговорила: "Имате потпуно погрешно разумевање историје."