Спречавање терористичких напада у Санкт Петербургу пример онога што Русија и САД могу да постигну када сарађују

18-12-2017 01:15:14 | | фото: Минобороны РФ/ vostok.rs |


Успешно спречавање терористичких напада у Санкт Петербургу захваљујући информацијама добијеним од Ције пример је онога што Русија и САД могу да постигну када међусобно сарађују, изјавио је руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов.

„Потпуно је јасно да је то позитиван пример шта државе могу да постигну радећи заједно“, рекао је Антонов, говорећи на празничном пријему у част 210. годишњице руско-америчких дипломатских односа.

Дипломата је нагласио да су Русија и САД потребне једна другој.

„Одређује се заједнички програм акција који се тиче јачања међународне безбедности. То је све у интересу руског и америчког народа“, навео је амбасадор.

Јуче је одржан телефонски разговор председника Русије и САД током којег је Владимир Путин захвалио Доналду Трампу за информације које је предала ЦИА, а које су омогућиле да се ухапсе терористи који су спремали експлозије у Казањском сабору у Санкт Петербургу и на другим местима у том граду где има много људи.

Антонов је подсетио да је шеф руске државе затражио од председника САД да пренесе речи захвалности директору ЦИА и сарадницима америчке обавештајне службе који су дошли до тих информација.