Подршка НИС-а Одбојкашком клубу Војводина

21-12-2017 03:42:10 | | / vostok.rs |


У просторијама Одбојкашког клуба Војводина данас је свечано потписан Уговор о спонзорству између овог спортског друштва и компаније НИС. Уговор су потписали Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а и Никола Салатић, генерални директор ОК Војводина, у присуству Милоша Вучевића, градоначелника Новог Сада.

Уговор НИС-а и ОК Војводина подразумева спонзорство компаније клубу на период од десет година. До сада, ОК Војводина је користила половину просторија НИС-а у улици Максима Горког у Новом Саду, док је новим уговором договорена употреба свих 500 квадратних метара, који су у потпуности реновирани. Сарадња НИС-а и ОК Војводина траје већ дуги низ година и пре свега подразумева коришћење просторија у Новом Саду, које НИС без накнаде уступа овом спортском друштву.



Повод за свечаност био је и представљање реновираних просторија ОК Војводина, које ће омогућити боље функционисање актуелног шампиона Србије у одбојци.

„Изузетно сам поносан на подршку коју НИС пружа ОК Војводина, актуелном шампиону Србије у одбојци. Сложићете се да је подршка једне од најуспешнијих компанија, чије је седиште у Војводини, једном од најбољих војвођанских спортских клубова, логичан корак и прави рецепт за победу, Надам се да ће Уговор о спонзорству који смо данас потписали допринети да ОК Војводина настави да ниже успехе и задржи титулу шампиона“, изјавио је Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а.

Игор Вучевић, градоначелник Новог Сада је изјавио: „Велика је ствар што је Нафтна индустрија Србије, као највећа домаћа компанија препознала значај овог одбојкашког клуба и генерално спорта у Србији. Овај снажан спонзорски пул је гаранција дугорочности и наставка квалитета на дуже стазе. Сви знамо да је Нови Сад увек био град одбојке. Хвала свима који помажу рад овог, али и других клубова, сигуран сам да ће нам ОК Војводина вратити победама и успесима.“

Генерални директор ОК Војводина, Никола Салатић је изразио захвалност компанији НИС и истакао да је потписивањем данашњег уговора обезбеђена добра основa за даљи рад клуба. Он је такође рекао да ОК Војводина цени улагања и изразио увереност да ће указано поверење бити оправдано.

Као друштвено одговорна компанија, НИС посебну пажњу посвећује развоју спорта. Подршка спортским пројектима се реализује кроз корпоративни програм „Енергија спорта“, који је покренут са идејом да се код шире заједнице, а пре свега међу децом и омладином, промовише здрав начин живота и спортске вредности. У том смислу, НИС даје подршку како професионалном, тако и аматерском спорту.