Русија ће увести мере против француских медија ако Париз одузме лиценцу РТ-у

21-12-2017 04:13:29 | | / vostok.rs |


Русија ће увести мере против француских медија ако Париз одузме лиценцу телевизији РТ Франс, рекао за РИА Новости први заменик председника комитета Савета Федерације за међународне послове Владимир Џабаров.

Руски сенатор је подсетио на то да је председник Русије Владимир Путин већ говорио да ће се и Европљани, ако пресликају акције САД за вршење притиска на РТ, суочити са реципрочним мерама.

„Ако лиценца (РТ Франс) буде повучена, француски медији у Русији ће сигурно добити одговор - такве мере су уведене и америчким медијима“, изјавио је Џабаров.

Он је уверен да је писмо јавних посленика наручено или покушај да се анкетира јавно мњење у Француској о томе колико Французи подржавају ограничавајуће мере према неком руском медију.

„Међутим, ми не бисмо желели да мислимо да ће власти Француске кренути у повлачење лиценце РТ, није им потребна никаква ескалација са Русијом. Они и без тога имају проблема са руским ембаргом на производе“, нагласио је сенатор.

Јуче је шеф Вишег савета за аудиовизуелна средства Француске Оливје Шрамека позвао да се одузме лиценца телевизији РТ Франс, која је почела са радом у понедељак из студија у предграђу Париза Булоњ Бијанкур.