РТ: Хејлијева и „Биномо“ острво? САД ће наставити да „подсећају“ Русију на њено место у свету

24-12-2017 09:19:39 | | фото: © Luiz Rampelotto / EuropaNewswire / Global Look Press |


Извор:
Восток / РТ

Руски комедијaшки дуо очигледно је насамарио америчког изасланика у УН-у Ники Хејлеј, која их је уверавала да САД пажљиво прате ситуацију на измишљеном острву Биномо и да ће "наставити да подсећају" Русију "које је њено место у свету".

Познати руски комедијаши Алексеј Стољаров (Лексус) и Владимир Кузњецов (Вован) објавили су снимак још једне од својих шала у којима преварили Ники Хејелеј која мислила да разговара са пољским премијером Матеушом Моравецким.

Током 22-минутног разговора с њиховим саговорником, чији је глас запањујуће звучао као изасланик УН-а, комедијаши су "изразили забринутост због мешања Русије" у политичке послове измишљеног острва у Јужнм кинеском мору - Биномо.

Хејлијева је, међутим, изгледа "врло добро упозната са ситуацијом", тврдећи да "САД пажљиво прате ситуацију на острву".

"Да ли знате за Биномино и да ли сте упознати са ситуацијом на острву?" Упитао је комедијаш.

"Прогласили су независност. Имали су изборе и претпостављамо да су се Руси умешали у изборни процес", додао је он.



"Да, наравно да су то урадили, апсолутно", одговорила је Хејлијева самоуверено.

"Сада ова земља још више компликује ситуацију у Јужно-кинеском мору", рекли су комедијаши, представљајући се као пољски премијер.

„Упозорени смо на то, и веома пажљиво пратимо ситуацију“, рекла је Хејлијева поводом приче о "умешаности Русије".

„Мислим да ћемо наставити то да пратимо, као што и чинимо када је реч о питањима која се тичу Јужног кинеског мора“, додала је она и обећала да ће сазнати какав је реалан став САД о проблему на Биному.

Настављајући разговор по питању наводног мешања Русије у светске политичке послове, "пољски премијер" је упитао Хејлијеву да ли ће "Путин бити агресиван у погледу Европе следеће године"?

"Тешко је знати шта тренутно ради Русија. Мислим да смо видели у Савету безбедности да и на други начин покушавају да буду релевантни у сваком региону и покушавају да имају неку врсту улоге у сваком региону", одговорила је она.

"У неким случајевима то им успева, а у неким не. Тако да они немају утицај, који мислим да би волели да имају, али свакако покушавају да га имају.", рекла је Хејлијева.

"Мислим да многе друге државе, без обзира да ли је то Савет безбедности или нешто друго, веома пажљиво прате како би били сигурни да не добију превише простора где могу да изазову хаос", наставила је она.

"Они су агресивни и могу бити тешки за рад у Савету безбедности. Они покушавају да изазову неке сметње, али ми их подсећамо на њихово место", рекао је Хејлијева "пољском премијеру", неколико дана пре него што ће Пољска добити двогодишњи мандат као нестални члан Савета безбедности УН-а.

Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова коментарисала је разговор америчког амбасадора у Уједињеним нацијама Ники Хејли са руским комедијашима.

„У телефонском разговору са ’пољским премијером‘, амерички дипломата рекла је да САД настављају да ’подсећају Русију на њено место у свету‘. Ви (стални представник САД) заиста желите да се Русија присети свих ’својих места у свету‘? То је некако кратковидо“, написала је Захарова на својој Фејсбук страници.




Иако Ники Хејлеј није званично ни порицала нити потврдила аутентичност разговора, она је највероватније постала најновија жртва руских комедијаша, а који су постали познати по својој јединственој способности да дођу до високих политичара и познатих личности.