Клинцевич: Напад терориста на руску базу у Сирији било немогуће извести без учешћа САД

28-12-2017 08:50:22 | | / vostok.rs |


Напад терориста на руску војну базу у Сирији је било немогуће извести без учешћа САД, изјавио је заменик председника комитета Савета Федерације за одбрану и безбедност Франц Клинцевич.

„Апсолутно сам сигуран да би напад милитаната на руску базу у Сирији био немогућ без учешћа САД — у овом случају свеједно је да ли се говори о њиховом непосредном учешћу или о благонаклоној неутралности“, написао је Клинцевич на Фејсбуку.

Према његовим речима, познато је да милитанти не могу да гађају територију која се налази под контролом сиријске владе.



„Са друге стране, и коалиција на челу са САД прогласила је пуну победу над терористима. Из тога произилази да у Сирији не би требало да милитанти поседују неку реалну силу, али је они, по свему судећи, имају“, навео је Клинцевич.

„Једноставно, САД говоре неистине. Не тврдим да је напад милитаната на руску базу Хмејмим изведен непосредно са америчке базе у Сирији. То би било, говорећи савременим језиком, превише глупо. Истовремено, највероватније се ради о милитантима које је обучавала америчка страна“, изјавио је сенатор.

Он је нагласио да је напад милитаната још једна потврда информација које је недавно саопштио Генералштаб оружаних снага Русије — да се терористи ДАЕШ-а обучавају у америчким војним базама у Сирији.