Баљбек: Порошенко покушава да лепим речима формира присталице на Криму и Донбасу

02-01-2018 07:31:51 | | фото: © РИА Новости. Александр Полегенько/ vostok.rs |


Председник Украјине Петро Порошенко припремио је за становнике Донбаса „отров у сјајној фолији“ - овако је прокоментарисао посланик Државне думе Русије Руслан Баљбек новогодишњу честитку председника Украјине који се обратио становницима Крима и Донбаса.

Порошенко се у свом обраћању се обратио становницима Крима, Севастопоља и Доњецка и Луганска, назвавши их „браћом и сестрама“ Украјине и нагласио оптимизам, веру у своју државу и у своје снагу као главне ресурсе украјинског народа.

„Узимајући у обзир отуђење украјинског становништва од својих лидера, Порошенко покушава да ’лепим речима‘ формира присталице на Криму и Донбасу. Истина, треба приметити да су у овој ситуацији, након бомбардовања и диверзија, све његове речи отров у сјајном омоту. Веровати хладнокрвном убици сопственог народа могу само лудаци, као и западна јавност. Са таквим владарима не може помоћи никакав оптимизам. Иако, без сумње, укрaјински народ не пада духом чак ни у најсложнијим ситуацијама. Не искључујем да ће на ове оптимистичке ноте они са свог врата збацити Порошенков јарам“, сматра посланик.

Раније је Порошеко назвао оптимизам и веру у своје снаге главним ресурсима Украјинаца.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут