Русија ће пружити помоћ Сирији у обнови информационе инфраструктуре

19-01-2018 02:15:42 | | фото: © РИА Новости / Александр Вильф/ vostok.rs |


Русија ће пружити помоћ Сирији у обнови информационе инфраструктуре и обучиће студенте како би спречили ширење есктремистичке идеологије интернетом, изјавио је шеф руског Министарства телекомуникација и масовних медија Николај Никифоров.

Како је рекао, није тајна да се пропаганда екстремистичке идеологија, као и процес врбовања нових чланова у највећој мери одвија управо путем интернета, стога би требало објединити напоре како би се та појава спречила.

Он је истакао да је то од суштинске важности како би се осигурала стабилност у Сирији, нагласивши да је Русија спремна да понуди своје технологије и идеје које би могле да се примене када је реч о информационом пространству.

„Сведоци смо тога да међународни тероризам користи интернет како би стварао нове оружане групације које би директно учествовале у оружаним конфликтима широм Сирије. Морамо победити ту појаву“, додао је.

Никифоров тренутно борави у посети Дамаску, а руска делегације је посетила и Државни универзитет у Дамаску који тренутно похађа нешто више од 3.000 студената.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут