Конашенков: Страхови британског министра као Летећи циркус Монти Пајтона

26-01-2018 03:16:12 | | / vostok.rs |


Министарство одбране је коментарисало изјаву шефа британског министра одбране Гавина Вилијамсона о "агресивним плановима Москве".

„Гевин Вилијамсон је у свом том жару борбе за што већи војни буџет изгубио појам о реалности. Страхови министра о наводним фотографијама британских електрана или анализи путева којим се та земља снабдева гасом су попут дечијих стрипова или серијала ’Монти Пајтон‘: Летећи циркус“, саопштио је портпарол Министарства одбране генерал Игор Конашенков.

Према његовим речима, информације о локацији британских електрана или цевовода су "тајне" као, на пример, фотографије Вестминстерска палата или Биг бен.



Конашенков је додао да ако Вилијамсон покушава да привуче пажњу на себе, да није далеко од првог министра одбране који је желио "зарадити политичке поене тако што ће обуздати Британце са руском претњом".

Међутим, генерал је наставио, уколико му Генералштаб доставља такве глупости, "не треба размишљати о повећању буџета одбране, већ о поновном одабиру и сертификовању британских официра са нагласком на медицинску комисију".