Руски уметници „опасни“ за Кијев

28-01-2018 09:12:54 | | фото: srb.news-front.info/ vostok.rs |


Стваралаштво музичара Виктора Цоја и Владимира Висоцког, као и писца Михаила Булгакова, представља „заводљиве пипке руског света“. Они подсећају на заједнички културни простор с Русијом који је неприхватљив за Украјину, изјавио је директор Института за национално сећање Украјине Владимир Вјатрович.

„Нису сви пипци руског света тако одвратни и очигледни као ’совек‘ (совјетски човек) и московска црква. Неки од њих су много симпатичнији, изврсни и вредни поштовања, али нису мање опасни. ’Иронија судбине‘ (совјетски филм у режији Елдара Рјазанова), Осми март, Булгакови, Пугачови, па чак и Висоцки и Цој у рукама Кремља – ефикасни су инструменти за подсећање на јединствени културни простор и инструменти за његово обнављање“, указао је Вјатрович на својој страници на Фејсбук.

У тексту написаном поводом обележавања 80 година од рођења популарног руског кантаутора, песника, певача и глумца Владимира Висоцког, Вјатрович је навео да је „управо култура фундамент на којем сваки империјализам уздиже храм за своје величање“.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут