РТ: Путин о санкцијама: Пси лају каравани пролазе

30-01-2018 04:54:22 | | фото: © Sputnik / RT/ vostok.rs |


Извор:
Восток / РТ

Руски председник Владимир Путин се огласио поводом објављене "Листе Кремља" америчког Трезора, рекавши да се одлука граничи са "глупошћу" јер показује недоследност у политици Вашингтона.

"Пси лају, каравани пролазе", рекао је Путин, неколико сати након што је објављен извештај са обухвата целокупну руску владу и неколико истакнутих руских пословних људи.


Списак од 210 људи не спомињу руског лидера.


"Штета", рекао је саркастички председник у одговору на питање новинара о томе како се осећа због његовог одсуства са листе.


Међутим, тај потез је "свакако непријатељски" јер штети већ погоршаним руско-америчким односима, додао је Путин.

"Шта хоће? Морају одлучити за себе", рекао је Путин, позивајући се на политику Вашингтона.

Русија жели да изгради дугорочне односе који су "стабилни и засновани на међународном праву", додао је руски лидер.


У нешто оштријем коментару, Путин је осудио Вашингтон због недоследности и "глупости". Руски председник је истакао да САД изједначавају Москву са Техераном и Пјонгјангом, а истовремено позива Русију да помогне у решавању кризе у Северној Кореји и посредује у вези са питањима везаним за Иран .


Амерички трезор је у уторак објавио списак са целокупном руском владом међу којима је 114 високих званичника, као и 96 истакнутих привредника. У документу се тврди да то ни на који начин није "списак санкција", упркос томе што је део закона о санкцијама намењен Москви, као и Техерану и Пјонгјангу.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут