Репрезентација Белорусије упозорена да не носи заставу Русије током Параолимпијаде

31-01-2018 10:48:25 | | фото: © РИА Новости / Владимир Сергеев/ vostok.rs |


Шеф Параолимпијског комитета Белорусије Олег Шепељ саопштио је да је репрезентација Белорусије добила упозорење да не носи заставу Русије током одржавања Параолимпијских игара 2018. године у јужнокорејском Пјонгчангу.

„Већ смо добили званично упозорење: чак ни у хотелу ван Олимпијског села немамо право да одржавамо било какве јавне манифестације. То је један од услова боравка у хотелу. Први пут у историји!“, наводи портал „Пресбол“ речи Шепеља.

На церемонији отварања летњих Олимпијских игара 2016. године у Рио де Жанеиру, члан белоруске репрезентације Андреј Фомочкин носио је руску заставу за време параде спортиста у знак солидарности са руским параолимпијцима којима нису дозволили да учествују на такмичењу. Због тог поступка, он је изгубио акредитацију за Параолимпијске игре.

„Желим да нагласим: тада смо одбранили репрезентацију изјавивши да је то једноставно била подршка спортистима који су без доказа били суспендовани са такмичења“, додао је Шепељ.

Раније је шеф Међународног параолимпијског комитета Ендрју Парсонс упозорио навијаче да не користе руске заставе на Параолимпијским играма 2018. године.