Федерални суд у Швајцарској одбацио тужбу шест руских спортиста против МОК-а

04-02-2018 11:50:38 | | фото: © РИА Новости / Владимир Сергеев/ vostok.rs |


Федерални суд у Швајцарској одбацио је тужбу шест руских спортиста против Међународног олимпијског комитета због тога што их МОК није позвао да учествују на Зимским олимпијским играма 2018. године у јужнокорејском Пјонгчангу, наводи портал „Inside the games“, позивајући се на представнике МОК-а.

Колективну жалбу су поднели клизачи Денис Јусков и Павел Кулижников, а претпоставља се да су у томе учествовали и скакач Дмитриј Васиљев, биатлонисти Ирина Старих и Александар Логинов и клизачица на кратке стазе Татјана Бородулина. Они су се жалили Суду на критеријуме учествовања на Олимпијским играма које МОК користи само против руских спортиста — одсуство историје допинга током каријере.

Руски спортисти су раније били ухваћени у кршењу антидопинг правила, али су већ одслужили казну.

Раније је Суд за спортску арбитражу у Лозани ослободио 28 руских спортиста доживотне забране учешћа на зимским олимпијским играма и они ће моћи да се такмиче овог месеца на Играма у јужнокорејском Пјончангу.

Комисија Међународног олимпијског комитета (МОК) ће поново размотрити одлуку да позове 15 руских спортиста које је оправдао Спортски арбитражни суд на Олимпијске игре.?