Захарова: Што је већа потреба сарадње САД и Русије, то се више појављују русофобне снаге

07-02-2018 09:49:32 | | фото: © РИА Новости / Екатерина Чеснокова/ vostok.rs |


Москва никада није одустајала од свог става да је неопходно сарађивати са Сједињеним Америчким Државама, чак и ако постоје противречности, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

„Руска страна није одустајала од свог става. Ми смо, с једне стране, адекватно одговарали на све оптужбе које смо чули на свој рачун, износили чињенице и аргументе, а са друге стране, сваки пут говоримо да смо за сарадњу и сматрамо да се чак и најобјективније несугласице могу решити, а камоли ако се ради о информационим кампањама“, рекла је Захарова.

„Постоји сарадња, постоји интеракција. Ми сарађујемо са амбасадом САД, наша амбасада ради преко дипломатских канала у Вашингтону. Постоји читав низ области, једноставно живот вас тера. То су и Сирија и борба против тероризма, итд, на које сада морамо да се фокусирамо. И што је већа очигледна потреба да две земље почну да сарађују, то се више појављују русофобне снаге, део политичког естаблишмента који никако не може да дозволи свој пораз (на америчким председничким изборима)“, додала је Захарова.

Она је рекла да би део конструктивних решења у односима Русије и САД требало да буде проширен.

„Одавно је време за то и то је очигледно, сама ситуација у свету већ свима указује да део конструктивних решења (у односу САД према Русији) треба да се шири, а део ове информационе буке, ове русофобне политике коју спроводи одређени део америчког естаблишмента, мора да се смањи“, истакла је она.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут


Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут