Москва: САД као размажено дете хистеришу без обзира на повод

07-02-2018 12:50:40 | | фото: © РИА Новости / Виктор Толочко/ vostok.rs |


Заменик шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков упоредио је незадовољство америчких власти јачањем односа Русије са Латинском Америком са хистеријом размаженог детета.

Рјабков је недавне изјаве америчког државног секретара Рекса Тилерсона - да зближавање Русије са земљама Јужне Америке изазива забринутост у Вашингтону - објаснио љутњом америчких власти које су навикле да овај регион сматрају својим двориштем.

„Данашњем Вашингтону је својствено да као размажено дете хистерише без обзира на повод. Када му нешто не одговара, одмах жели да се представи као enfant terrible које пада на под, почиње да удара ногицама, хистерише. То је неозбиљно“, нагласио је Рјабков.

Дипломата је навео да је политика коју Русија спроводи у Јужној Америци јасна, транспарентна, без било какве двојне игре и није усмерена ни против кога. Она само прати нормалну обострану жељу за контактом и сарадњом.

Рјабков је такође обећао да ће се војно-техничка сарадња са државама тог региона наставити, без обзира на незадовољство америчког руководства.

„Ако за нашим производима постоји потражња, треба је задовољити, али без нарушавања регионалних баланса — ми то пратимо како бисмо чврсто осигурали поузданост купца“.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут


Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут