Интранет портал НИС-а добитник специјалне награде за корпоративне комуникације

08-02-2018 01:12:25 | | / vostok.rs |


На свечаности у Скупштини града Београда, 7. фебруара уручена су признања часописа "PC Press" за најбоља онлајн достигнућа у 2017. години, а Специјална награда за корпоративне комуникације додељена је интерном порталу НИС-а.

Топ 50 је годишњи избор за најбоље интернет пројекте у Србији који постоји већ 21 годину, а сада је први пут додељено признање за један интранет пројекат. Награду је у име Дирекције за интерне комуникације примио Небојша Трајковић, експерт координатор за онлајн пројекте.

Компанија је у процес израде јединственог Портала кренула 2009. године, а даље усвајање комуникационе стратегије драстично је утицало на развој Портала и унапређење интерних комуникација. Један од кључних мотива било је управљање бизнис процесима, документацијом, међусекторским усаглашавањима, али и обезбедити двосмерну комуникацију са запосленима и њихов каријерни развој.



Поред наведеног, требало је обезбедити приступ интранету свим запосленима без разлике, као и без обзира на географску локацију или број људи „на мрежи“. Када се узме у обзир НИС-ова структура запослених, тачније велики број радника на терену, долази се до јасније слике о величини изазова. НИС је свакако ту прилику желео да искористи и зато је поред персоналних рачунара увео Пи-Си киоске, тј. услужне рачунаре постављене на одређеним локацијама у компанији и на терену како би сви запослени могли да приступе интранету у сваком тренутку. Будући да је то један од фокуса НИС-а у наредном периоду, компанија је већ започела и рад на приступу најзначајнијим интерним порталима путем мобилних уређаја, чиме је додатно олакшано функционисање сервиса.

Интерни портал НИС-а обједињује више од 12.000 корисника и омогућава брзу комуникацију запослених у Србији и региону.