Подгорица: Слање војника на Косово национални приоритет

14-02-2018 09:57:01 | | фото: Министарство одбране Црне Горе / IN4S/ vostok.rs |


Црна Гора ће се увијек руководити својим интересима и националним приоритетима и тако је било и са одлуком о слању припадника у мисију КФОР-а на Косову, рекао је данас министар одбране Предраг Бошковић, преноси РТЦГ.

Он је то рекао црногорским новинарима у Бриселу, коментаришући критике србског министра одбране Александра Вулина поводом одлуке Савјета за одбрану и безбједност о учешћу припадника Војске Црне Горе у мисији КФОР на Косову. Овом одлуком ће, по први пут у историји Црне Горе црногорски војник бити у саставу окупаторске војске, а против свог, србског народа, и матичне Србије.

Подсјетимо да Влада Црне Горе није имала смјелости да распише референдум о прикључењу Црне Горе НАТО-у, па већина грађана овај чин сматра анексијом.

Анексију су на својој кожи први осјетили војници ВЦГ који су одмах након тога добили отказе. Аналитичар геополитике и пензионисани генерал Благоје Граховац оптужио је Бошковића да је „војне јединице претворио у партијске ћелије ДПС, а увидом у националну структуру отпуштених војника може се видјети какву етничку дискриминацију министар спроводи“.

Против министра је жалбу поднио и предсједник СОВЦГ потпуковник Ненад Чобељић, због дискриминаторског понашања и мобинга.

Премијер Црне Горе Душко Марковић такође је прије пар дана признао да је против признања лажне државе Косово било чак 85% грађана.

Највећи примјер бешчашћа министра који се налази на једној часној функцији био је када је у марту прошле године, на годишњицу НАТО бомбардовања забранио да се ода пошта жртвама НАТО агресије у касарнама у Даниловграду и Подгорици.

IN4S