Серебреников: Тврдње САД да Русија повећава војно присуство у Црном мору директна лаж

20-02-2018 08:39:36 | | / vostok.rs |


Тврдње САД да Русија повећава своје војно присуство у Црном мору су „директна лаж“, рекао је РИА Новости први заменик председника комитета Савета федерације за одбрану и безбедност Јевгениј Серебреников.

„Последње време се из САД чује велики број оптужби на рачун Русије - о јачању војног потенцијала, повећању нуклеарног оружја, сада о повећању присуства у водама Црног мора“, изјавио је Серебреников.

По његовом мишљењу, овакви напади су покушај да се скрене пажња са сопственог гомилања наоружања и повећања војног присуства у свету. Серебреников је навео да се Вашингтон труди да „искористи ту лаж за политички притисак на Русију“.

Према речима сенатора, овакви покушаји ће бити безуспешни.

Раније је било саопштено да је амерички разарач „Карни“ упловио је ноћас у Црно море, где се придружио другом разарачу „Росу“. Последњи пут су се два америчка брода у исто време налазила у Црном мору током војних вежби са Украјином „Си бриз“ у јулу 2017. године.

Заменик председника комитета Државне думе за међународне послове Алексеј Чепа изјавио је да Русија треба да протестује због повећања америчког присуства у Црном мору. По његовом мишљењу ради се о звецкању оружјем које неће довести ни до чега доброг.