Јароваја: САД исфрустриране због неуспеха своје агресивне политике

02-03-2018 01:21:14 | | фото: © РИА Новости / Александр Натрускин/ vostok.rs |


Пентагон и Стејт департмент показују неконтролисану фрустрираност услед неуспеха њихове агресивне политике. Једни су почели окривљивати друге, други "прождиру" новинаре, саопштила је потпредседник Државне думе Ирина Јароваја.

Амерички новинари су у четвртак устали за своје руске колеге на прес конференцији Стејт департмента након што је званични представник одјела Хедер Нојерт оптужила руске новинаре да раде за владу Руске Федерације.

"Пентагон и Стејт департмент показују неконтролисану исфрустрираност због огромног неуспеха њихових агресивних политика. Једни су почели да окривљују друге, други прождиру новинаре, Надам се да ће схватити да је време да престану већ једном да крше споразуме о безбедности, да измишљају освајачке санкције и да лажу целом свету", - саопштила је Јароваја.

Према Јаровајој, Русија је потврдила своју искреност и поштење.

"Савремена политика Русије - то је национални суверенитет и обезбеђење сигурности, беспрекорно са тачке гледишта релевантних међународних уговора, а у смислу високе технологије. Главни циљ Русије је успешан развој за добробит грађана, као и добронамерна интеракција са светом," - нагласила је она.

"А прекоокенаски терминатори треба да забораве амбиције освајача и да се из чудовишта преобразе људе", закључила је она.