РТ: „Није блеф, него реаност” руско ново хиперсонично и нуклеарно поружје - Москва

13-03-2018 08:56:20 | | МиГ 31 носи ракету "Кинџал", фото: Министарство одбране Срби |


Извор: Восток / РТ

Заменик министра одбране Русије је рекао да је масовна производња хипохондичких система "Авангард" пред почетком, те је поделио нове детаље о руском другом недавно откривеном, наизглед футуристичком оружју.

"Ово није блеф, већ реалност", рекао је заменик министра Јуриј Борисов.

Током свог обраћања Савезној скупштини 1. марта, председник Владимир Путин већ је најавио бројне технолошке процесе који су се развили у последњих неколико година како би одржали равнотежу моћи након експанзије америчког анти-балистичког протективног ракета.


Хиперсонички "Авангард" систем за подизање, који је представљен само у видео запису, већ је "темељно тестиран", према Борисову. Уређај је нека врста система испоруке опреме, која се уграђује у горње нивое стратешких балистичких ракета.


"Авангард", фото:
Минобороны России

Руски председник га је описао "као метеор, као ватрену лопту" која иде према мети, уз задржавање високих маневарских способности и потпуне контроле како би се избегао било који одбрамбени систем. Главна препрека у његовом развоју била је стварање материјала који би ефективно издржали изузетно високе температуре од око 2.000 степени Целзијуса, рекао је Борисов.


"Практични тестови су показали одрживост изабраног концепта. Рећи ћу вам више - већ имамо уговор за серијску производњу система. Дакле, то није блеф, већ реалност", рекао је Борисов.