Команда САД у Европи: Русија манипулише Србима

13-03-2018 10:31:23 | | / vostok.rs |


Шеф медијске службе Одељења америчке команде за Европу мајор Хуан Мартинез рекао је за Танјуг да је командфант америчке команде за Европу и главнокомандујући НАТО снага у Европи генерал Кертис Скапароти 8. марта пред америчким Сенатом говорио о изазовима повезаним са "лошим утицајем" и "манипулацијом" Русије у Европи, а "посебно у Србији и на Балкану".

"Његове примедбе и коментари током излагања пред Војним комитетом америчког Сената фокусирали су се на важност НАТО савеза, изазове повезане са руским малигним утицајем и напорима Русије да утиче и манипулише европским народима, посебно у Србији и на Балкану, као и на опредељење Команде САД за Европу у борби против тероризма", изјавио је Мартинез за Танјуг.

На питање Танјуга упућено седишту НАТО у Бриселу да објасне став генерала Скапаротија који је, према писању неких медија, идентификовао Србију и србски наород на Балкану као "највећи проблем", мајор америчке војске Хуан Мартинез каже да је команда оружаних снага САД за Европу у потпуности предана својим европским партнерима и НАТО савезницима и да је транспарента у свом раду.

Поводом изјава Скапаротија огласио се и министар одбране Алаксендар Вулин који је рекао да је својом изјавом командант НАТО-а позвао на уједињење свих против Срба.

сс

Подсетимо, командант НАТО-а је изјавио да су "Русија, Србија и Срби највећи проблем на Балкану".

Подсетимо, САД и НАТО су током агресије на Србију, ничим изазвани, ликвидирали више хиљада Срба и уништили инфраструктуру земље, да би потом заузели део српске територије - Косово и Метохију, те потом признали терористичку творевину на простору Косова и Метохије као "државу", а власт терориста за "легитимну".