Зашто више не поштујемо Запад

19-03-2018 05:36:23 | | фото: © РИА Новости / Рамиль Ситдиков/ vostok.rs |


Аутор: Маргарита Симоњан, главни и одговорни уредник РТ канала и МИА "Росија сиводња"

Генерално, Запад сада треба да буде у страху, не од 76 процената за Путина, него због чињенице да су на изборима у Русији конзервативно-патриотске, комунистичке и националне идеје подржане од стране 95 посто бирача,оставивши либералне идеје са убиствених 5 одсто.

И за то сте криви ви, "мај вестерн френдс" (моји западни пријатељи). Ви сте нас пребацили на наш режим - ’Руси се не предају‘.

Одавно сам вам говорила: Пронађите већ једном нормалне саветнике за Русију. Отерајте те паразите. Вашим кратковидим санкцијама, понижавањем наших спортиста (укључујући параолимпијце),„случајем Скрипаљ“ и привидним немаром за основне либералне вредности као што су претпоставке о невиности, прогон РТ-а којем не могу да опросте што је искористио слободу говора и показао целом свету да њу, како се испоставило, не треба користити, да ова слобода није измишљена због користи, већ због лепоте. Свим овим неправдама, окрутностима, инквизиторским лицемерјем и лажима, натерали сте нас да престанемо да вас поштујемо.Ми више не желимо да живимо као ви. Неких педесет година смо, тајно и јавно, желели да живимо као ви, али више не желимо. Више вас не поштујемо. И све које подржавате код нас. И истовремено и оне који вас код нас подржавају. Одатле жељених пет одсто. А за то сте криви ви сами. Западни политичари и аналитичари, новинари и обавештајци. Једина империја преостала међу вама требало би да научи историју својих савезника — бивших империја. И како су своје империје протраћили. Искључиво због своје ароганције. Али једина империја преостала међу вама не поштује историју, тамо је предају (лоше) и то ће се завршити онако како се у таквим случајевима увек завршава. У међувремену сте нас ујединили око вашег непријатеља. Чим сте га прогласили непријатељем, одмах сте нас ујединили. Раније је он једноставно био наш председник и могли смо га променити. А сада је он наш лидер. И не дамо да га промените. А ви сте то урадили својим рукама.