РТ: „Безобзирни Руси“: Прва употреба нервног гаса на територији НАТО-а - Столтенберг

20-03-2018 11:44:00 | | фото: © Reuters / RT/ vostok.rs |


Извор: Восток / РТ

Шеф НАТО-а Јенс Столтенберг није губио време да подржи оптужбе Велике Британије против Москве у случају "Скрипаљ", али у овом случају недостатак чињеница није био од никаквог значаја или у другим "примерима" московског "безобзирног понашања".

Генерални секретар НАТО-а изнео је коментаре на заједничкој конференцији за новинаре са министром спољних послова Велике Британије Борисом Џонсоном у Бриселу, где је Џонсон дошао како би обезбедио подршку ЕУ у случају "Скрипаљ".



Столтенберг је назвао инцидент у Салисбурију "нападом" упркос чињеници да тачни узроци наводног тровања бившег двоструког агента Сергеја Скрипаља и његове ћерке и даље нису неутврђени, нити су представљени икакви докази. Велика Британија је оптужила Москву због инцидента, назвавши мистериозни нервни агенс "Новичок" којим је наводно извршено тровање.

"Напад у Салисберију био је прва употреба нервног гаса на територији Алијансе. То је показало потпуно непоштовање људских живота. А напад је био неприхватљиво кршење међународних норми и правила ", рекао је Столтенберг, додавши да је инцидент следио образац "безобзирног понашања" на страни Русије.