РТ може да уништи систем манипулације свести који су створили медији енглеског говорног подручја - Песков

22-03-2018 01:58:54 | | / vostok.rs |


Портпарол руског председника Дмитриј Песков у интервјуу за РТ је испричао о способности руских медија да униште систем манипулације свести коју су створиле медијске корпорације земаља енглеског говорног подручја.

„Ради се о томе да су у последњих три-четири деценије медији земаља енглеског говорног подручја почели да владају светом: мислим на комерцијалне и државне медије у Великој Британији и Сједињеним Америчким Државама. Ови медији постали су најутицајнији, најмоћнији и нема им премца на свету по броју публике“, рекао је он.

Песков сматра да у овом тренутку ове медијске корпорације, које имају одређени монопол, могу да користе расположива средства за манипулацију свести и промоције свог гледишта, при чему „није важно да ли је ово гледиште истинито или не - у зависности од ситуације, оно се увек може кориговати“.


„Управо зато су он толико незадовољни појављивањем ривала, конкурената, чак и оних малих као што је РТ, поготово у поређењу са овом огромном машином. Искрено верујем да величина овде није битна. Можете бити мали канал, али да по утицају превазилазите све своје конкуренте… Али такво сукобљавање само по себи може да уништи систем манипулације свести коју су они створили“, закључио је Песков.

Раније је руски лидер Владимир Путин изјавио да Русија нема толико велике могућности у глобалном информационом простору као САД и додао да има само „Russia Today“.