Чепурин: ...или Србе не сматрају за људе

25-03-2018 09:21:41 | | / vostok.rs |

Варварство крајем XX veka


Руски амбасадор у Београду Александар Чепурин учествовао је на комеморативним скуповима поводом НАТО агресије на СР Југославију1999. године, наглашавајући одсуство дипломатије у земљама које су учествовале у бомбардовању.

Главном помену су присуствовали председник Србије Александар Вучић, председник Републике Српске Милорад Додик као и чланови Владе Србије, одржаном у суботу вече у граду Алексинцу, који је тешко оштећен у бомбардовању у априлу и мају 1999. године. преносе РИА Новости.

"Две и по хиљаде људи, огроман број цивила је убијен, 10.000 је тешко или лакше рањено. Ово варварство о којем је тешко причати било је крајем XX века", рекао је новинарима шеф руске дипломатске мисије Београду.

"Када чујемо како нас уче хуманизму, поштовању људских права, а видимо шта су урадили, то значи да неко то говори, а други то ради, или Србе не сматрају за људе. Хиљаде људи је убијено бесмислено, попут бандита, ненаоружани мирни људи", рекао је дипломата.

Чепурин је нагласио да ниједан амбасадор из земаља које су бомбардовале Србију поново није био на одавању помена.

"Нико не жели да схвати, да се извини, да се покаје, сви и даље седе мирно и мисле да су урадили праву ствар. Нека дођу и њихови представници и кажу зашто су то учинили, зашто су убили толико Срба, али бојим се да то ускоро нећемо дочекати", закључио је руски амбасадор.