Психопате из НАТО раде шта пожеле

27-03-2018 09:34:43 | | фото: Новости/ vostok.rs |

Немачки адвокат Вилфрид Шмиц: Тужио сам Бундестаг због бомби бачених на Србију без сагласности СБ УН. На оптуженичкој клупи сви чланови парламента и владе на челу са Шредером


Учешће у капиталном злочину и припрема нападачког рата - ово је, у најкраћем, оптужба немачког адвоката Вилфрида Шмица, који тужи Бундестаг, односно сазив који је 16. октобра 1998. гласао да Бундесвер, без сагласности Савета безбедности УН, учествује у НАТО агресији на тадашњу СР Југославију. Шмиц оптужује све чланове немачког парламента, као и чланове тадашње владе на челу с Герхардом Шредером.

Овај адвокат покренуо је и потписивање петиције којом ће се од парламента Немачке захтевати да оформи посебно истражно тело, са задатком да се правно и казнено испитају сви аспекти бомбардовања Србије 1999. године, преносе Новости.

*
Који је био ваш мотив за подношење тужбе?

- Чињеница је да су се одговорни политичари нападом на Србију сасвим отворено "ослободили" права народа и уставног права, односно сами су одлучили да прекрше та законом загарантована права. А онај ко на такав начин погази право народа и елементарна људска права губи сваки легитимитет да се назове "народним представником" и било би невероватно наивно веровати да се такви криминалци у свакодневној политици још заиста интересују за оно што је од суштинског значаја за људе у Немачкој.

*
Шта то значи за грађане у вашој земљи?

- Кад се такви криминални народни заступници још налазе на највишим позицијама у правном систему и управи, онда је то велика несрећа за људе у овој земљи. Право мора поново да се успостави на читавој планети, па и у Немачкој. У чланицама НАТО има више психопата "оперисаних" од емпатије, који једноставно раде све што пожеле и којима више ништа није свето. Оно што са сигурношћу могу да вам кажем и што ни у ком случају није фраза јесте да сам немачки народ осуђује такво понашање.

*
Какво је то, у ствари, понашање?

- Да се користе "продужене руке" за инсценирање стварности, зарад остварења својих циљева. Као што је, на пример, у међувремену откривено да су борци ОВК, илити УЧК својевремено били обучавани под диригентском палицом ЦИА и инструирани да у Србији, на пример, врше препаде на полицијске станице да би провоцирали Србе и нагнали их да реагују. Те реакције коришћене су потом као изговор да се инфраструктура Србије уништи бомбардовањем и да се Косово, буквално, бомбама отргне од Србије. Жртве су представљане као починиоци, а провокатори и подстрекивачи тероризма требало је да остану у мраку.

*
Каква је даља процедура са тужбом?

- Најпре морам да добијем потврду Генералног савезног адвокатског бироа да је тужба ушла у процедуру, односно да је званично примљена, а потом и став тог бироа. Ако се прича буде одуговлачила, односно, ако се Биро буде нећкао - не наводећи аргументацију - да посредује у једном таквом случају, онда ће могућности да се у Немачкој нешто промени и да кривци сносе последице бити једнаке нули.

*
Да ли би то био крај ваше иницијативе?

- Остала би могућност великог јавног притиска. Управо зато сам и покренуо потписивање петиције. Она ће пружити прилику свима који то желе, надам се огромном броју људи у Немачкој, да подрже оцену да су акције супротне праву народа и основним људским правима немачке војске, Бундесвера, у Србији и у Сирији, отелотворење најгрубље неправде. Као и оцену да су те акције подигле ризик по безбедност људи у Немачкој, али и у целом свету до неслућених размера.

*
Верујете ли да ће Бундестаг истражити случај?

- У Бундестагу седе представници истих оних странака чији су чланови пре 19 година били одговорни за агресију на Србију. Ако би се парламент бавио разрадом догађаја који су уследили после те одлуке и самог бомбардовања, то би значило да би се фактички, тадашњи починиоци данас нашли у улози судије у сопственом случају. Био бих, дакле, веома изненађен кад би се у Бундестагу образовало истражно тело по том питању, али и верујем да би до тога ипак могло да дође уколико се на Бундестаг и политичаре у њему изврши одговарајући јавни притисак.

РАТОВИ АЛИЈАНСЕ


*A ДА ли ће мир у свету остати утопија?


- Светски мир може да буде обезбеђен, али само обухватом комплетне евроазијске територије, за шта би Немачка с другим силама, нарочито с Русијом, морала да се потруди и постигне мировни споразум. НАТО ратови, у којима је од 1999. године ангажован и Бундесвер, не само да немају мандат Савета безбедности УН, него се воде и без мандата немачког народа, а наша војска учествује у њима.


НА ШТЕТУ НЕМАЧКОГ НАРОДА

*A КАКВА би могла да буде улога канцеларке Ангеле Меркел у свему томе?

- Влада канцеларке Меркел послушна је према влади САД (не безусловно и актуелном америчком председнику Доналду Трампу) и ради све што Вашигтон жели, чак и на штету Немачке и њених грађана. Примера ради, Немачка се суочава с мигрантским таласом без преседана, само зато што је НАТО, а делимично и сама Америка без ове алијансе, направила прави хаос у земљама као што су Либија, Авганистан, Ирак и Сирија. У том хаосу су Сједињене Државе, које сада желе да дестабилизују и Сирију зарад промене режима, регрутовале многе "плаћенике" као рецимо терористе који у Сирији ратују против тамошње владе и њених представника.

Ивана Станојевић,
Новости


КАТЕГОРИЈЕ