Песков: Тих 20 или 30 земаља које подржавају Лондон су само делић светске заједнице

28-03-2018 11:37:44 | | фото: © РИА Новости / Сергей Гунеев/ vostok.rs |


Став Русије о тровању бившег обавештајца Сергеја Скрипаља и даље је недвосмислен — Москва ни на који начин није умешана у тај инцидент, самим тим се надамо да ће се Запад замислити о ништавности тих оптужби упућених Русији, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.


„Надамо се да ће све земље које су се солидарисале са Великом Британијом и донеле одлуку да протерају руске дипломате ипак размислити колико је истинита информација која се представља као доказ да је Русија умешана у тај инцидент“, рекао је он.

Штавише, истакао је Песков, један број земаља које су се солидарисале са Лондоном сматрају аргументацију Британаца прилично слабом и недовољном за тако снажне оптужбе које су изречене на рачун Русије.


„Тих 20 или 30 земаља које су то учиниле су само делић светске заједнице - она је далеко већа и чини је много већи број земаља“, навео је и додао да њихова колективна одлука заправо представља квазисолидарност без основа.

Песков је обећао и да ће Кремљ ускоро објавити какве ће бити реципрочне мере Москве када је у питању протеривање руских дипломата — одлуке ће бити донете у складу са националним интересима Руске Федерације.