Кремљ: Русија оштро осуђује активносте које су у супротности са Резолуцијом 1244 СБ УН-а

28-03-2018 07:36:53 | | / vostok.rs |


Србија се неће придружити другим земљама у региону и протерати руске дипломате у вези са случајем "Скрипаљ". То је у среду изјавио србски лидер Александар Вучић током телефонског разговора са руским председником Владимиром Путином, преноси ТАСС.

"Председник Вучић је саопштио председнику Путину да Србија неће учествовати у спровођењу било каквих мера против Руске Федерације и неће протерати руске дипломате из своје земље, упркос чињеници да су то учиниле скоро све земље у региону, што је Србија, да ли". саопштила је прес служба председника Вучића.

Како је саопштила прес служба Кремља, Путин је у телефонском разговору са Вучићем истакао да Русија најоштрије осуђује провокацију предузете 26. марта од стране власти у Приштини против шефа Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије Марка Ђурића.

"Руска страна је изразила оштру осуду таквих активности које су у супротности са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН-а, те је наглашено да основ регулисања косовског проблема мора бити неприкосновено спровођење те резолуције", наводи се у саопштењу Кремља.

Вучић је такође изразио искрено саучешће у вези са трагедијом у Кемерову. Лидери двеју земаља "су се дотакли питања руско-србског стратешког партнерства.

"Вучић је честитао Путину поводом победе на председничким изборима", саопштио је Кремљ.