Најлуђи московски ресторани: Коктел из кесе за инфузију и стејк иза решетака

03-04-2018 10:58:02 | | фото: Ресторан Экспедиция / Russia beyond/ vostok.rs |


Како у Москви изабрати необичне ресторане? Russia Beyond вам представља пет места која ћете дуго памтити.

1. Ресторан „Кусочки“

У ресторану „Кусочки“ келнерица вам може прићи прерушена у домаћицу са виклерима на глави. Ако је за вас то исувише банално, доћи ће вам као чувар затвора. Онда ћете своју вечеру јести у униформи робијаша, и везаће вас лисицама за решетку.

А шта мислите да вам келнери приђу у улози лекара и медицинске сестре? Будите онда спремни да сечете комад меса хируршким маказама или да попијете коктел из капалице, врућу чоколаду из шприца... У ресторану „Кусочки“ и гости и персонал имају своје улоге. Све се то наравно заврши хепиендом (ако заборавимо на рачун).

Ул. Шаболовка 63

Вечера за двоје: 45 евра

https://www.instagram.com/cafe_kusochki/

2. Кафе-клуб „Папа Вејдер“

Да ли желите да се видите улози џедаја са ласерским мачем? Онда посетите кафе-клуб „Папа Вејдер“ који подсећа на свемирски брод. Читање менија је права забава: супа „Рат светова“, пица „Кратери Марса“

Большой Златоустинский переулок 3/5с1

Вечера за двоје: 55 евра

http://papavader.com/

3. Ресторан „Диду“

Сви зидови ресторана „Диду“ су у пластелину. Пластелин је и на столовима, да бисте имали чиме да се бавите док чекате јело које сте наручили. А храна је овде заиста укусна, на пример, стејк „Томахавк“ (има кост као дршку секире) или фајитос „Фра Диаволо“ (пламени језичци иду до плафона). У овом кафићу се увек нешто дешава. Тако су недавно у центру сале поставили медвеђи брлог и гостима се допада.

Адрес: ул. Мясницкая, д. 24

Вечера за двоје:45 евра

https://www.instagram.com/cafedidu/

4. Ресторан „Експедиција“

Испод стакленог пода жубори река; у сали је изложен поларни хеликоптер Ми-2; у камину пуцкетају дрва: урађено је све да се гости осете као да су чланови поларне експедиције. Што се тиче менија, заступљена су јела северних народа, специјалитети од дивљачи и рибе. На сваком столу стоји таблица са именом једног северног града и датумом његовог оснивања. Правац бирате сами.

Певческий переулок 6

Вечера за двоје: 85 евра

http://expedicia-restaurant.ru

5. „Антикафе Совин дом“

Ако нисте посебно гладни попијте чај и грицните кекс у друштву дивних сова. Можете им прићи и ближе се са њима упознати, нахранити их. Кажу да се иза свирепог погледа сове по имену Морти крије нежна душа. Ипак, то јој не смета да лови туђе мишеве и прави се да је страшна. Сем ових сова у „антикафићу“ нема ничег необичног: гости разговарају, играју друштвене игре и одмарају. Кекс и чај ћете добити бесплатно, а платићете боравак.

Проспект мира 79 с.2

http://owldom.ru

Цена: око 500 рубаља (7 евра) за сат + 300 рубаља (4 евра) за „совину карту“, тј. дозволу да се играте са совама, коју купујете само једном, а можете је дати и пријатељима на коришћење.

Марија Афоњина,
Russia beyond