Москва: Решење питања Косова на основу Резолуције 1244 СБ УН

11-04-2018 08:33:56 | | / vostok.rs |


Русија и Србија су сматрају да је неприхватљиво насиље косовских власти против Срба и неалбанског становништва покрајине, саопштило је Министарство спољних послова Руске Федерације.

Данас је одржан састанак између заменика руског министра спољних послова Александра Грушка и директора Канцеларије за Косово и Метохију Марком Ђурићем.

"Истакнута је неприхватљивост насиља косовских власти против Срба и неалбанског становништва покрајине, као и неприхватљивост једностраних корака Албанаца. Наглашено је да се сви проблеми морају решити дијалогом између Београда и Приштине, ослањајући се на безусловну примену договорених аранжмана, посебно у вези са формирањем Заједнице србских општине на Косову", наводи се у саопштењу руског министарства спољних послова.

Напомиње се да је на састанку потврђено јединство Русије и Србије у приступу решењу Косова, који се заснива на Резолуцији 1244 Савета безбедности УН.


"Руска страна је нагласила фокус на пружању помоћи србским партнерима у подржавању легитимних права и интереса Србије у односу на Косово", додао је се у саопштењу.